Stappenplan voor het openen van een winkel

Welkom bij het spannende avontuur van het starten van je eigen winkel!

Ben je klaar om jouw passie om te zetten in een bloeiende zaak? Geweldig! Dit stappenplan zal je begeleiden bij elke stap van het proces en je helpen bij het realiseren van jouw droom. Van het onderzoeken van je doelgroep tot het creëren van een aantrekkelijke winkelervaring, je zult ontdekken dat elke stap vol zit met leuke ontdekkingen en mogelijkheden. Dus laat je creativiteit stromen, omarm de uitdagingen en geniet van het opzetten van jouw eerste winkel.

Klaar om te beginnen? Laten we erin duiken en jouw reis naar succes starten!

Krijg je feiten op een rijtje

  • Onderzoek wie je klanten zullen zijn en wat ze graag willen. Je kunt dit doen door gesprekken aan te gaan met de bezoekers van De Bazaar of enquêtes af te nemen onder de klanten die je al hebt. Het is leuk om te ontdekken wat mensen graag willen en hierop in te spelen met je productaanbod.
  • Ontdek welke andere winkels er al zijn en leer van hun succes. Tip: Bezoek andere winkels op De Bazaar met soortgelijke producten als die van jou en let op wat goed werkt en wat niet. Maak aantekeningen en denk na over hoe je jouw winkel anders en aantrekkelijker kunt maken. Het is echt leuk om inspiratie op te doen en jouw eigen creatieve twist toe te voegen.
  • Kies een mooie plek voor je winkel waar veel mensen langslopen. Bedenk alvast hoe je winkel eruit zal zien en wat je kunt doen om je klanten naar binnen te trekken. Tip: Maak een moodboard of schets van hoe je wilt dat je winkel eruit komt te zien. Denk na over de sfeer, kleuren en indeling. Een goed begin van je brainstorm is deze vraag: Hoe wil je dat je klanten gaan reageren als ze binnenkomen? Wat moet je daarvoor laten zien en hoe?
  • Bedenk hoeveel geld je nodig hebt en hoe je dat kunt krijgen. Zo kun je ervoor zorgen dat je genoeg geld hebt om je winkel te openen en te laten groeien. Tip: Onderzoek verschillende financieringsopties, zoals bankleningen, subsidies of crowdfunding. Maak een gedetailleerd budgetplan en maak gebruik van professioneel advies indien nodig. Je gaat vast helemaal enthousiast worden als je ontdekt welke mogelijkheden er zijn en om jouw plannen werkelijkheid te laten worden.

Regel voorraad

  • Zorg ervoor dat je altijd genoeg producten op voorraad hebt, zodat je klanten nooit teleurgesteld hoeven te zijn.
  • Tip: Bezoek lokale beurzen, handelsbeurzen of neem contact op met producenten en leveranciers om producten te vinden die aansluiten bij jouw producten. Zo stel je een leuk assortiment samen, zonder dat je zelf alles hoeft te maken. En je kunt dat doen zonder dat je geld uit hoeft te geven. Je spreekt dat met de producten af dat je hun producten in consignatie neemt. Kijk hier voor meer info.

Huur een goeie plek

  • Regel een rondleiding met iemand van de afdeling verhuur en kies de plek waar je jouw potentiële klanten het meest ziet rondlopen.
  • Bespreek de mogelijkheden van een flex contract waarmee je De Bazaar voor drie maanden kunt uitproberen
  • Vraag naar alle manieren waarop onze afdeling marketing je kan helpen (denk aan het delen van je Insta stories en het vermelden van je nieuwe winkel op onze digitale schermen).

Richt je winkel in

  • Maak je winkel mooi en aantrekkelijk voor je klanten. Tip: Verzamel inspiratie door foto's en ideeën te zoeken op internet, in tijdschriften of door andere winkels te bezoeken. Denk na over de uitstraling die je wilt creëren en hoe je dit kunt vertalen naar je eigen winkel. Begin maar eens hier op Pinterest
  • Zorg ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt, zoals kassa's, schappen en verlichting. Tip: Maak een lijst van alle benodigde uitrusting en materialen. Vergelijk prijzen en kwaliteit om de beste keuzes te maken binnen je budget.
  • Hier is een (Engelstalige) video hoe je met Ikea hacks je winkel kunt inrichten
  • Ook op marktplaats kunt je goed terecht voor tweedehands winkelinrichting

Informeer je klanten

  • Maak reclame voor je winkel, zodat mensen weten dat je er bent. Tip: Maak gebruik van sociale media platforms zoals Instagram of Facebook om foto's en updates van je producten te delen. Als je Insta stories maakt en @debazaar tagt, dan delen wij ze ook.
  • Denk na over manieren om klanten aan te trekken en hen te laten terugkomen. Je kunt bijvoorbeeld speciale aanbiedingen of loyaliteitsprogramma's bedenken. Tip: Organiseer een openingsevenement of een speciale actie om mensen naar je winkel te trekken. Maak gebruik van flyers, posters en mond-tot-mondreclame om je evenement te promoten. Aarzel niet! Het is superleuk om je klanten te verwennen en blij te maken! 

Nu je alle stappen kent om je eigen winkel te starten, is het tijd om actie te ondernemen!

Neem de eerste stap naar jouw droom en zet je plannen in werking. Aarzel niet om contact op te nemen met Verhuur voor een afspraak. Onze accountmanagers staan klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte locatie voor jouw winkel. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je de ideale plek krijgt om jouw visie werkelijkheid te laten worden.

Wacht niet langer, pak die telefoon en bel 0251 262626 of stuur een e-mail naar verhuur@debazaar.nl en laat ons je begeleiden op weg naar een succesvolle toekomst als winkelier.

Jouw avontuur begint nu!

Leave a Comment: